​Jeugdkamp 2017

Vrijdag 30 juni 2017

Het "Ik hou van Holland kamp" is begonnen!

Rond 17.30 waren de tenten ingericht en hebben we de ouders uitgezwaaid.

De kookploeg had een heerlijke maaltijd voor ons gemaakt. Kippeling, kibbeling, heerlijke salade en stokbrood met kruidenboter en een vlaflip toe! We hebben heerlijk zitten smullen!

Na het corvee begon het eerste spel. Krantenmeppertje om snel alle namen te leren!

Daarna het avondprogramma.

Het park stond vol met spellen. Een midgetgolfbaan, estafette met water of een blinddoek, vissen (badeendjes) vangen, kubben, sjoelen, bowlen, jeu de boules en bubbelvoetbal. Wat werd er fanatiek gestreden!

Om 22.30 waren de spellen gespeeld en sloten we af met limo en chips. Langzaam stroomden de tenten vol, vielen de eerste kinderen in slaap en rond half 3 was het (eindelijk;-)) muisstil op het park.....

 

Zaterdag ochtend om 07.30 werden alle kinderen op de tennisbaan verwacht om te beginnen met een potje "rond de baan".  Een heerlijk fanatiek begin van de dag! Het ontbijt stond vervolgens klaar; boterhammen, vleeswaren, kaas, zoet beleg en verse aardbeien.  De tussenstand even toegelicht want er wordt fanatiek gestreden om punten die werkelijk overal mee te verdienen zijn; goed gedrag, goed luisteren, netjes opruimen, op tijd klaar zitten, verstopte ballen vinden en dan natuurlijk ook nog punten van de spellen.   

Om 09.30 vertrokken we op de fiets voor een echt Hollandse sport naar Zeilschool Aalsmeer. Zwemvest aan, groepen verdelen en varen maar! De kinderen kregen zeilles van een ervaren instructeur. Een pauze op het 'starteiland' met wat spelletjes, drinken een banaan en wat lekkers. Inmiddels hadden de kinderen een hoop geleerd over een zeilboot en was de opdracht: met je boot zo snel mogelijk terug naar de zeilschool. Het was een leuke, leerzame koude maar gelukkig droge ochtend.

Rond 13.30 uur stond er weer een heerlijke lunch klaar verzorgd door de kookploeg; broodjes kroket en knakworst.

De middag bestond uit allerlei verschillende tennisspelletjes; serveren op voorwerpen, tennisbal vangen met netjes, mikken, tennis op miniveld en 'beat the trainer'. Wat een plezier en ook het weer liet ons niet in de steek!

Rondom het avond eten wat vrije tijd om te chillen en te spelen want de kookploeg draaide over uren om voor 80 mondjes een heerlijke pasta maaltijd te verzorgen; tagliatelle met zalm en roomsaus of macaroni met gehakt en rode saus met rauwkost voor erbij J Als verrassing kwam de ijscoman een heerlijk soft ijsje brengen voor iedereen.

De tussenstand van het rode draad spel werd weer vermeld met heel verrassende wendingen en uitslagen.

Het avondprogramma bestond dit jaar niet uit een disco of bonte avond. Dit jaar hadden we 'een levend vier op een rij'.  De kinderen waren in groepen verdeeld en we hadden 2 speelvelden. Door opdrachten goed uit te voeren kon je vakjes kleuren op he speelveld. Wie de meeste keer 4 op een rij had was de winnaar. Beide speelvelden zijn gewonnen door de blauwe teams.

Na het 4 op een rij nog spelletjes gedaan en ook nog op de baan gestaan. Om half 12 gingen de lichten uit op de baan en zocht iedereen zijn bed op!