TVK introduceert G-tennis

Tennis is een sport voor iedereen. Dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale (gedrags)problemen. Daarom is er G-tennis!

Wat is G-tennis?

G-tennis is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennis activiteiten op een club.  De KNLTB onderschrijft de slogan ‘wat normaal kan, moet normaal gaan’ en ‘wat speciaal moet, moet speciaal’. Hiermee wordt bedoeld dat G-tennissers, indien mogelijk, in het reguliere tennisleven mee kunnen draaien. G-tennissers voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod. Dit aanbod bestaat uit aparte tennisactiviteiten en –evenementen. Spelers worden d.m.v. periodieke individuele vaardigheidstests (divisioning) ingedeeld, waardoor iedereen op eigen niveau kan presteren. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop.

Waarom zou je G-tennis spelen?

G-Tennis levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden, draagt bij aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. Trainingen en wedstrijden dragen bij aan een hogere kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking. G-Tennis biedt mensen met een verstandelijke beperking grote kansen. Zij kunnen in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau tennissen en hier plezier aan beleven.

Bij TVK is er op vrijdag 7 september een Gezellige tennisles avond. Mocht jij als TVK lid iemand kennen met een beperking en diegene is 18+ jaar dan is hij /  zij van harte welkom op deze avond.
Helaas zijn onze kunstgras banen niet geschikt voor rolstoelen.

Nog even kort de punten op een rijtje:
Voor wie:
Voor alle sportieve en Gezellige mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar
Wanneer:
Vrijdag 7 september vanaf 19:30 uur tot ca 22:00 uur
Kosten:
Deelname aan de Gezellige tennisavond op 7 september is gratis, de drie daaropvolgende tennislessen van één uur op een nog nader te bepalen avond en tijdstip ook
Waar:
Tennisvereniging Kudelstaart
Bilderdammerweg 123
1433 HG Kudelstaart

(Rackets, ballen en ondersteuning tijdens de Gezellige avond wordt verzorgd door de vereniging)

Inschrijven of meer informatie? Stuur een mail naar: tennis@tvkudelstaart.nl

Met sportieve groet,

Dave, Antoinette, Renata en Chantal