TVK neemt maatregelen tegen het Coronavirus

 

Evenementen

TVK volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Alle evenementen waaronder het nieuwe banen toernooi die gepland staat op 29 maart en de toss avond zijn afgelast. Het clubhuis blijft dicht. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart.

 

Verenigingsbijeenkomsten

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt TVK en daarom roepen wij iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Trainingen en vrij spelen

  • Trainingen kunnen gewoon doorgaan, we adviseren maximaal 4 spelers per baan toe te laten. Dus 8 spelers op 2 banen met 1 trainer kan ook.
  • Vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden.

Basis hygiëne maatregelen

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig / was altijd je handen voor je training
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

TVK houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

Nieuwe banen

Alle banen zijn bespeelbaar. Het is voor het “inspelen” van de nieuwe banen belangrijk dat er veel op getennist wordt en goed gesleept gaat worden. Deze banen worden gesleept in rondjes van buiten naar binnen. Op de baan hangt een bordje waarop je de uitleg ziet hoe de baan te slepen.
Het afhangbord en het aandoen van de verlichting werkt nog niet, hier wordt hard aan gewerkt. Voor het aandoen van de verlichting kun je tot nader bericht bij Wim of Mark terecht.