Tossen op donderdagavond

Tossen is onder tennissers een bekende term maar voor nieuwe leden is dat niet altijd even duidelijk. Tossen is ongedwongen zonder partner naar de tennisbaan. Daar worden alle spelers die komen tossen door de toscommissie ingedeeld naar sterkte en dan kun je de baan op. Je kunt wel samen met iemand gaan tossen maar de bedoeling is juist dat je vaak wisselt van speelpartner en tegenstander. Zo leer je niet alleen nieuwe mensen kennen maar leer je ook met andere partners te spelen.

Tossen bij TVK is altijd op donderdagavond vanaf half maart tot half oktober, ook tijdens de schoolvakanties. De inloop is vanaf 19.00 uur en de eerste wedstrijd begint om 19.30 uur. Elk half uur wordt er weer opnieuw ingedeeld, je kunt dus ook later komen waardoor je bijvoorbeeld je eerste wedstrijd om 20.30 uur speelt. De laatste wedstrijd is om 21:30 uur.

Bij het tossen lever je bij aankomst je tennispas in bij de toscommissie. Deze zullen zoveel mogelijk op basis van speelsterkte indelen. Ben je ingedeeld maar wil je het volgende half uur even rust, dan leg je voordat je de baan op gaat een pauze kaartje over je speelkaart heen. Zo is voor de commissie duidelijk dat jij niet ingedeeld wil worden voor het volgende half uur.

Vind je het na twee of drie speelronden genoeg geweest, ook dan leg je voor aanvang van je laatste wedstrijd het pauze kaartje over je spelerskaart. Na je wedstrijd haal je de spelerskaart weer op voordat je naar huis gaat.  

Kom het een keer proberen dan weet je gelijk of het bij je past. Je hoeft je dus niet aan te melden of af te melden. De toscommissie ziet je graag verschijnen en is altijd bereid e.e.a. nog even uit te leggen.